پاسخ امام حسن(علیه السلام) به پرسش «سیاست چیست؟» از زبان آیت‌الله جوادی آملی

پاسخ امام حسن(علیه السلام) به پرسش «سیاست چیست؟» از زبان آیت‌الله جوادی آملی

آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت : امام حسن فرمودند که انسان دو صحنه دارد، یکی اندیشه و دیگری انگیزه. انسان با اولی دانشمند می‌شود و با دومی وارسته می‌شود. در نقش اندیشندگی ظرف دانش باشیم و در نقش انگیزشی باید چراغ هدایت باشیم. 
 
به گزارش راسخون به نقل از تسنیم، پیام تصویری آیت‌الله العظمی جوادی آملی به کمگره سبط‌النبی(ع) صبح امروز اول تیرماه در افتتاحیه این کنگره در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی پخش شد. 


 
آیت‌الله العظمی جوادی آملی در این پیام امام حسن مجتبی(ع) را مانند دیگر ائمه هدی، انسان کامل خواند و گفت: از امام حسن(ع) به عنوان «کَون جامع» یاد شده و منظور از آن این حقیقت است که این امام مظهر غیب و شهادت ذات الهی است. امام حسن(ع) جهان را طوری می‌بینند و اداره می‌کنند که هم با گذشته هماهنگ باشد و هم با وضع فعلی و آینده یعنی ابدیت هماهنگی داشته باشد.
 
وی درباره هماهنگی با آینده و ابدیت توضیح داد: هماهنگی با ابدیت اینگونه است که انسان مرگ را می‌میراند نه اینکه می‌میرد. انسان به اذن خدا همیشه زنده است و موجودی است که به اعتبار ذات اقدس الهی دائمی است و همواره دوام دارد. انسان هنرمندانه می‌میرد و جز با مردن از پوست در نمی‌آید. امام حسین(ع) در روز عاشورا فرمودند که بردبار باشید، مرگ گودال نیست، پل است؛ و انسانی که می‌میرد از این پل عبور می‌کند نه اینکه در گودال فرو رود. این نگاه انسان را الهی بار می‌آورد.
 
این فیلسوف و مفسر قرآن کریم ادامه داد: امام حسن(ع) با این تفکر الهی بعد از امام علی(ع) امامت را بر عهده گرفتند و در همه مراحل زندگی از جمله نوجوانی و جوانی و میان‌سالی با غیب و شهادت همراه بودند. ایشان حتی اگر در کودکی هم سخنی فرمودنه‌اند بر اساس غیب و شهادت بوده است.
 
آیت‌الله العظمی جوادی آملی در پیام تصویریشان به کنگره بین‌المللی سبط‌النبی به روایت مشرف شدن مرد شامی خدمت امام مجتبی(ع) برای ارائه سوالاتش، اشاره کرد و گفت: یکی از سوالات مرد شامی این بود که بین آسمان و زمین چقدر فاصله وجود دارد. امام(ع) فرمودند اگر منظور آسمان ظاهر است، تا جایی که قلمرو دید است. اما اگر منظور آسمان باطن است، پاسخ تو این است که آه مظلوم به آسمان می‌رسد و بساط ظالم را برمی‌چیند.
 
به گفته این عالم دین آه مظلوم درهای آسمان را باز می‌کند و به اجابت می‌رسد. این درها به روی کفار باز نمی‌شود. خود امام مجتبی هم آسمان غیب را می‌بینند و هم آسمان شهادت را. 
 
آیت‌الله العظمی جوادی آملی به حدیث دیگری از امام حسن(ع) اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند که انسان دو صحنه دارد یکی اندیشه و دیگری انگیزه. انسان با اولی فهمیده و دانشمند می‌شود و با دومی وارسته می‌شود و کار خیر انجام می‌دهد. ایشان می‌فرمایند در نقش اندیشندگی ظرف دانش باشید و ظرف خود را با حرفهای باطل پر نکنید، یا خودتان بفهمید و یا گوش دهید تا بفهمید. اما در نقش انگیزشی باید چراغ هدایت باشید و راه خود را بیابید، نه اینکه راه را برای خود و دیگران ببنیدید.
 
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش حدیث دیگری از امام مجتبی(ع) را قرائت کرد و توضیح داد: وقتی از امام حسن(ع) پرسیده می‌شود «سیاست چیست؟»، ایشان در مقام کسی که امام هادی(ع) در زیارت جامعه فرمودند ائمه هدی از میان بندگان خدا بهترین سیاسیت‌ورزان هستند، پاسخ می‌دهند. امام حسن می‌فرمایند سیاست 3 رکن دارد: نخست اینکه سیاستمدار رابطه خود را با خداوند مستحکم کند و حقوق خدا را رعایت کند. دوم اینکه حقوق زندگان را رعایت کند و رابطه خود با کسانی که با آنها زندگی می‌کند اصلاح سازد. سوم اینکه حقوق اموات را رعایت کند و کسانی که در گذشته خدمتی کرده‌اند از جمله شهدا و مراجع و عالمان را محترم بدارد و به وصیت آنها عمل کند.
 
در مراسم افتتاحیه کنگره سبط‌النبی(ع) استاد علی هاشم سراج دبیرکل مجمع آل البیت(ع) از کشور سودان سخنرانی کرد و در سخنانی از حقانیت ائمه اطهار(ع) دفاع کرد و با اشاره به فتنه وهابیت از تطبیق معجزات عددی قرآن با حقاینت اهل بیت(ع)، ایشان را چراغ هدایت و اساس اعتقادات اسلامی دانست. وی همچنین در بخشهایی از سخنانش درباره جایگاه امام حسن(ع) در میان اهل بیت()ع) و پنج تن آل عبا سخن گفت.
 
این مراسم همچنین با شعرخوانی عبا فتونی شاعر لبنانی و دیگر شاعران اهل بیت(ع) همراه بود.

۴ ۰ ۱ دیدگاه

دیدگاه‌ها (۱)

شهرزاد یوسفی

۰۲ تیر ۹۳ ، ۰۳:۰۰
موفقیت برایتان آرزو مندم 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ارتش دلاور ایران

فراخوان اولین جشنواره فضای مجازی ارتش جمهوری اسلامی ایران
فراخوان اولین جشنواره فضای مجازی ارتش جمهوری اسلامی ایران
به منظور ارتقا کیفی و کمی فعالیت‌های جهادی و فرهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه فضای مجازی، و تقویت و استعدادیابی نیروهای علاقه‌مند و فعال در این حوزه، اولین جشنواره تولیدات فضای مجازی"جهت" (جهاد همگانی تبیین) برگزار می گردد.
این جشنواره ویژه تولیدات و فعالان فضای مجازی با محورها و موضوعات زیر تعریف گردیده است:
ارتش و امامین انقلاب
ارتش و معنویت
ارتش، دفاع مقدس و فرهنگ شهادت‌طلبی
ارتش، اقتدار و امیدآفرینی
ارتش و حفظ تمامیت ارضی
ارتش و مقابله با تروریسم
ارتش و مردم‌یاری
سرمایه اجتماعی ارتش
ارتش و مهارت‌افزایی
ارتش، خانواده و سبک زندگی ایرانی-اسلامی
این رویداد برای نخستین بار در پاییز 1402 و در 5 بخش اصلی به شرح زیر پیش‌بینی و برنامه‌ریزی گردیده، و پذیرای کلیه متقاضیان واجد شرایط اعم از پرسنل پایور و اعضای خانواده ایشان، روحانیون شاغل در ارتش، پرسنل وظیفه و کلیه علاقمندان به ارتش می باشد:
الف) مدیریت و راهبری فعال رسانه (شامل صفحات و گروه‌ها در شبکه‌های اجتماعی)
ب) تولید محتوا در فضای مجازی (محتوای ویدئویی، تصویری، صوتی و متنی )
ج) شبکه‌سازی و کنش‌گری در فضای مجازی
د) ساخت نرم‌افزارها و بازی‌های موبایلی
کلیه متقاضیان می توانند جهت شرکت در بخش‌های رقابتی جشنواره از طریق لینک اینترنتی ثبت نام جشنواره جهت اقدام نمایند.
اطلاعیه‌های بعدی این جشنواره را می‌توانید از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش (aja.ir) و صفحات جشنواره جهت در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
آخرین مهلت ارسال آثار تا پایان آبان ماه 1402 می‌باشد.
لینک فرم ثبت نام جشنواره تولیدات فضای مجازی :

https://survey.porsline.ir/s/K923tS8f

آخرین مطلب
پیوندهای روزانه
پیوندها
بایگانی